catalog_tyre_img_alt
Ole hyvä ja odota!dotted
Ostoskori
#
25-8723
Ostoskorisi on tyhjä

Tietosuojakäytäntö

Seuraavassa kerromme sinulle henkilötietojen käsittelystä verkkopalveluidemme käytön yhteydessä.

1. Yleistä

1.1. Vastaava osapuoli

AUTODOC SE
Josef-Orlopp-Straße 55
10365 Berliini
Saksa
Sähköpostiosoite: [email protected]

1.2. Käsittelyn tarkoitukset ja oikeusperusta

Liiketoimintamme aikana käsittelemme eri rekisteröityjen (esim. verkkosivuston käyttäjien, sidosryhmien ja asiakkaiden) henkilötietoja. Tämän tietosuojakäytännön alemmassa osassa kerromme sinulle käsittelyn tarkoituksista ja oikeusperustasta sekä lisätietoja käsittelystä eri käsittelytilanteiden mukaisessa järjestyksessä.

1.3. Vastaanottaja

Kustakin käsittelytilanteesta riippuen henkilötietojasi ei käsittele ainoastaan rekisterinpitäjä vaan myös kolmannet osapuolet. Mahdollisia vastaanottajia ovat erityisesti käsittelijät (esim. webhotelli-, ohjelmisto- ja muut tekniset palveluntarjoajat), lähetyspalvelujen tarjoajat sekä verkkopalveluja ja -sisältöä tarjoavat kolmannet osapuolet. Lisäksi tietoja voidaan luovuttaa virallisten tutkimusten, oikeuden päätösten ja oikeudenkäyntien yhteydessä, jos se on tarpeen oikeudellisen syytteeseenpanon tai lain täytäntöönpanon kannalta. Lisätietoja on soveltuvin osin asianomaista käsittelyä koskevissa huomautuksissa.

Yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisia vastaanottajia ovat myös AUTODOC-konserniin kuuluvat tytäryhtiöt Lisätietoja yritysryhmästä löytyy täältä.

1.4. Siirto kolmansiin maihin

Käytämme palveluita, joiden tarjoajat sijaitsevat osittain tai käsittelevät henkilötietoja niin sanotuissa kolmansissa maissa (Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolella), eli maissa, joissa tietosuojan taso ei vastaa Euroopan unionin tasoa. Jos näin on ja jos Euroopan komissio ei ole tehnyt kyseisiä maita koskevaa tietosuojan riittävyyttä koskevaa päätöstä (yleisen tietosuoja-asetuksen 45 artikla), olemme ryhtyneet asianmukaisiin varotoimiin varmistaaksemme riittävän tietosuojan tason kaikessa tiedonsiirrossa. Näitä ovat muun muassa Euroopan unionin vakiolausekkeet. Jos tämä ei ole mahdollista, perustamme tietojen siirron yleisen tietosuoja-asetuksen 49 artiklaan sisältyviin poikkeuksiin, erityisesti nimenomaiseen suostumukseesi tai siihen, että siirto on tarpeen sopimuksen täyttämiseksi tai sopimusta edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi.

1.5. Säilytysaika

Henkilötietoja säilytetään niin kauan kuin se on tarpeen sitä tarkoitusta varten, jota varten ne on kerätty, niin kauan kuin laki velvoittaa meitä säilyttämään ne tai niin kauan kuin se on tarpeen muista laillisista syistä.

1.6. Rekisteröidyn oikeudet

Sinulla on oikeus saada tietoja sinusta tallennetuista tiedoista, mukaan lukien mahdolliset vastaanottajat ja suunniteltu säilytysaika yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artiklan mukaisesti. Jos käsitellyt tiedot eivät ole (tai eivät ole enää) oikeita, sinulla on oikeus tietojen oikaisemiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 16 artikla). Jos asiaankuuluvat oikeudelliset vaatimukset täyttyvät, voit pyytää tietojen poistamista (yleisen tietosuoja-asetuksen 17 artikla) tai rajoittamista (yleisen tietosuoja-asetuksen 18 artikla) sekä vastustaa käsittelyä (yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artikla). Jos uskot, että sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan tietosuojalainsäädäntöä, sinulla on oikeus tehdä valitus valitsemallesi tietosuojaviranomaiselle (yleisen tietosuoja-asetuksen 77 artikla).

Oikeus vastustaa

Sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa erityiseen tilanteeseesi liittyvin perustein henkilötietojesi käsittelyä, joka suoritetaan yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan nojalla. Tämän jälkeen emme enää käsittele henkilötietojasi, paitsi jos on olemassa pakottavia oikeutettuja ja suojelun arvoisia etuja, jotka ovat tärkeämpiä kuin sinun etusi suojeluun, tai jos käsittely palvelee oikeudellisten vaatimusten esittämistä, toteuttamista tai puolustamista. Voit milloin tahansa ja ilman perusteluja vastustaa tietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin ja siihen mahdollisesti liittyvää profilointia.

2. Käsittelytilanteet

2.1. Verkkosivuston käyttö

Verkkopalvelujemme tarkoituksena on antaa tietoa yrityksestämme ja palveluistamme, solmia sopimussuhteita tai solmia niitä sekä kommunikoida ja olla vuorovaikutuksessa asiakkaidemme ja kiinnostuneiden osapuolten kanssa.

Käsittelemme myös henkilötietoja edellä mainittuja tarkoituksia varten. Tietojen käsittelyn laajuus ja oikeusperusta riippuvat käyttäjän pyytämistä palveluista, selaimen asetuksista ja mahdollisesti annetun suostumuksen laajuudesta.

Verkkoteknologiat (evästeet ja vastaavat teknologiat)

Parantaaksemme viestintää ja vuorovaikutusta asiakkaidemme kanssa ja parantaaksemme käyttäjäkokemusta käytämme erilaisia ohjelmistoratkaisuja ja verkkotekniikoita, mukaan lukien kolmansien osapuolten tarjoamia verkkoanalyysi- ja markkinointityökaluja sekä kolmansien osapuolten sisällön, kuten fonttien, karttojen tai videoiden, integrointiin tarkoitettuja palveluja.

Analytiikkatyökaluja käytetään keräämään, mittaamaan ja analysoimaan tietoja, kuten kävijöiden lukumäärää, kävijöiden lähteitä, vierailtuja sivuja, verkkosivustolla vietettyä aikaa tai vierityssyvyyttä. Markkinointityökalut mahdollistavat markkinointitoimien kohdennetun valvonnan ja arvioinnin (mainoskampanjat, affiliate-mainonta, monikanava-analyysi).

Sähköisen viestinnän tietosuojan (ePrivacy) ja tietosuojasyiden vuoksi tällaisten työkalujen käyttö edellyttää usein käyttäjän suostumusta. Käytämme suostumusten hallintatyökalua tarvittavien suostumusten hankkimiseen ja hallinnointiin yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan ja soveltuvin osin Saksan televiestintä- ja telemedialain (Telekommunikation-Telemedien-Datenschutz-Gesetz) 25 §:n 1 momentin mukaisesti (ks. seuraava kohta).

Yksityiskohtaiset tiedot asiaankuuluvien suostumusten kohteesta ja laajuudesta sekä niihin perustuvasta tietojenkäsittelystä saat suoraan suostumusten hallintatyökalun kautta.

Siltä osin kuin suostumusta ei vaadita, henkilötietojen käsittely tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan perusteella kuvattuja tarkoituksia varten, jotka samalla edustavat meidän etujamme tai yhteistyökumppaniemme etuja (”välttämättömät palvelut”). Tietojen kerääminen verkkosivuston tarjoamista varten ja lokitiedostojen tallentaminen ovat ehdottoman välttämättömiä verkkosivuston toiminnan kannalta.

Suostumusten hallintatyökalu

Suostumusten hallintaan käytämme suostumusten hallintatyökalua (”CMT”). Voit käyttää suostumusten hallintatyökalua milloin tahansa täällä tai klikkaamalla verkkosivuston alatunnisteessa olevaa linkkiä ”Evästeasetukset”. Kun käytät verkkosivustoamme, asetetaan CMT-eväste, jota käytetään yksittäisiä palveluja varten annetun suostumuksen tallentamiseen ja vastaavien toimintojen aktivoinnin tai deaktivoinnin ohjaamiseen.

CMT:tä käytetään tarvittavien suostumusten hankkimiseen ja niiden dokumentointiin todistusvelvollisuutemme mukaisesti. Tämän oikeusperustana on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta.

Kerätyt tiedot säilytetään, kunnes poistat evästeen. Yksityiskohtaiset tiedot suostumusten hallintatyökalun suorittamasta tietojenkäsittelystä löytyvät työkalun käyttöliittymästä.

Google Tag Manager

Verkkosivustomme käyttää Google Tag Manageria, jonka tarjoaa Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti. Tag Manageria käytetään seurantatyökalujen ja muiden palveluiden, niin sanottujen verkkosivutagien, hallintaan. Google Tag Manager ei edellytä evästeiden käyttöä.

Oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artikkelin 1 kohdan f alakohta, joka perustuu oikeutettuun etuumme integroida ja hallita useita tunnisteita verkkosivustollamme yksinkertaisella tavalla.

Lisätietoja löydät täältä.

Criteo

Yleisen tietosuoja-asetuksen 26 artiklassa tarkoitetun jaetun vastuun puitteissa käytämme Criteo SA:n, 32 Rue Blanche, 75009 Pariisi, Ranska (”Criteo”) tarjoamia palveluja kerätäksemme tietoja käyttäjien käyttäytymisestä (esim. katselemistasi tuotteista, ostoskoriin lisäämistäsi tai ostamistasi tuotteista) täysin anonyymissä muodossa parantaaksemme mainostarjontaamme. Criteon kanssa tehdyn sopimuksen puitteissa määrittelemme kunkin mainoskampanjan laajuuden. Criteo vastaa tämän mainoskampanjan toteuttamisesta, mukaan lukien päätöksestä siitä, mitä mainoksia sijoitetaan minnekin.

Vastaamme yhdessä edellä mainitusta käsittelystä, joten voit käyttää yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisia oikeuksiasi sekä meitä että Criteota vastaan. Olemme tehneet Criteon kanssa sopimuksen jaetusta vastuusta, jonka keskeiset ehdot annamme pyydettäessä saatavillesi.

YouTube

Tällä verkkosivustolla on integroituja videoita, jotka on tallennettu YouTubeen ja joita voi toistaa verkkosivustoltamme. Olemme aktivoineet YouTuben laajennetun tietosuojatilan. Tämä tarkoittaa, että Google ei saa mitään käyttötietoja eikä aseta evästeitä ennen kuin käyttäjä klikkaa aktiivisesti toistopainiketta. Klikkauksen jälkeen videon toisto alkaa, ja Google asettaa omat evästeensä parantaakseen palvelujaan ja toistamaan yksilöllistä mainontaa Google-mainosverkostossa.

Palveluntarjoaja on Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti.

Lisätietoja löydät YouTubeen sovellettavasta tietosuojailmoituksesta.

2.2. Asiakkuudenhallinta, suoramarkkinointi

Käytämme niin sanottua asiakkuudenhallintajärjestelmää (”CRM”) myyntiin liittyvien yhteystietojen ja markkinointitietojen keskitettyyn hallintaan AUTODOC-konsernissa. CRM-järjestelmässä hallinnoitavat tiedot sisältävät sekä olemassa olevia asiakaskontakteja että rekisteröityneitä verkkosivuston käyttäjiä, mukaan lukien uutiskirjeen tilaajat ja muut markkinointikontaktit.

Asiakas-/käyttäjäprofiilit

CRM-järjestelmän avulla voimme koota ja analysoida markkinointitietoja useista eri lähteistä markkinointistrategiamme optimoimiseksi ja suoramarkkinoinnin kohdentamiseksi. Tähän voi sisältyä asiakas- tai käyttäjäprofiilien luominen ja analysointi, jotta voidaan määrittää, mitkä tuotteet ja palvelut ovat suosituimpia, ja jotta markkinointikampanjoita voidaan räätälöidä yksilöllisten kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Toiminnallisten olemassa olevien asiakastietojen lisäksi CRM-järjestelmässä käsitellään myös verkkosivustojemme (esim. laskeutumissivujen ja yhteydenottolomakkeiden) kautta tuotettuja tietoja. Lisäksi järjestelmässä voi olla tietoja sähköposti- ja sosiaalisen median markkinoinnista (esim. avaamisprosentit, viittausreitit jne.).

Tavoitteenamme on tehdä AUTODOC-konsernin eri liiketoimintayksiköiden myynti- ja markkinointitoimista tehokkaita ja kohdennettuja ja koordinoida niitä eri yksiköiden välillä. Tätä varten käsittelemme (myös palveluntarjoajien avulla) asiaankuuluvia asiakassuhdetietoja yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti etujen tasapainottamisen perusteella.

Suostumusten hallinta (sähköpostimainonta)

Toinen asiakkuudenhallintamme osa on suostumusten hallinta. Saksan vilpillistä kilpailua koskevan lain (Gesetz gegen den unlauteren Wettbewerb) 7 §:n 2 momentin 1 ja 2 kohdan mukaan tietyt suoramainontatoimenpiteet, erityisesti sähköpostimainonta tai kuluttajille suunnattu puhelinmainonta, ovat sallittuja vain etukäteen saadun nimenomaisen suostumuksen perusteella.

Jos ja sikäli kuin annat meille suostumuksesi mainontaan verkkosivustoillamme (esim. uutiskirjeen tilaamisen yhteydessä), dokumentoimme ja tallennamme suostumuksen todisteeksi tarvittavat tiedot yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohdan mukaisesti täyttääksemme todistusvelvollisuutemme (yleisen tietosuoja-asetuksen 7 artiklan 1 § ja soveltuvin osin Saksan vilpillistä kilpailua koskevan lain 7 §:n kohta a).

Jos suostumus peruutetaan, säilytämme todisteen dokumentointia varten yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti lakisääteisen vanhentumisajan loppuun asti. Tämä palvelee etujamme mahdollisesti tarvittavaa oikeudellista puolustusta varten. Sama pätee myös mainontakieltojen dokumentointiin, ja tallennamme ne myös sähköpostin jakelua varten laaditulle mustalle listalle varmistaaksemme, että mainoksia ei lähetetä vastaanottajille, jotka eivät nimenomaisesti halua niitä vastaanottaa.

(Personoitu) suoramarkkinointi ja uutiskirjeet

Jos suostumus on annettu (esim. ostoskorimuistutuksia tai mielipide- ja tyytyväisyystutkimuksia varten), tietojenkäsittely suostumuksen kattamia tarkoituksia varten suoritetaan yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan perusteella.

Suostumusvaatimuksista riippumatta käsittelemme CRM-järjestelmästämme ja tarvittaessa muista lähteistä (mukaan lukien palveluntarjoajat) saatuja henkilötietoja suoramarkkinoinnin kohdennettua ja tarvittaessa yksilöllistä toimittamista ja suunnittelua varten. Mainontaan liittyvien etujemme toteuttamiseen liittyvän käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.

Verkkosivustollamme sinulla on mahdollisuus tilata ilmainen ja säännöllinen uutiskirje, joka sisältää muun muassa sinulle räätälöityjä tietoja, uutisia tuotteistamme ja ajankohtaisia erikoistarjouksia.

Uutiskirjeemme tilaamiseen käytämme kaksivaiheista hyväksyntää (double opt-in), mikä tarkoittaa, että lähetämme sinulle uutiskirjeen sähköpostitse vain, jos klikkaat vahvistussähköpostissa olevaa linkkiä vahvistaaksesi, että olet antamasi sähköpostiosoitteen omistaja. Jos vahvistat sähköpostiosoitteesi, tallennamme sähköpostiosoitteesi, rekisteröinnin ajankohdan ja rekisteröintiin käytetyn IP-osoitteen, kunnes peruutat uutiskirjetilauksen. Säilytyksen ainoa tarkoitus on lähettää sinulle uutiskirje ja todistaa rekisteröitymisesi. Voit peruuttaa uutiskirjetilauksen milloin tahansa. Tähän tarvittava peruutuslinkki löytyy jokaisesta uutiskirjeestä. Ilmoitus yllä olevien yhteystietojen kautta tai uutiskirjeessä (esim. sähköpostitse tai kirjeitse) riittää myös.

Käsittelyn oikeusperustana on suostumuksesi yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan mukaisesti. Rekisteröintimenettelyn kirjaaminen tapahtuu oikeutettujen etujemme perusteella yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti suostumuksen todistamiseksi.

Määrittääksemme, milloin sähköpostiviestejä avataan ja miten niitä käytetään, tallennamme ja analysoimme käyttäjän vuorovaikutusta uutiskirjeen kanssa sekä käyttötietoja (esim. avaamisprosentti tai klikkausprosentti) käyttämällä markkinoille tavanomaisia tekniikoita. Tätä tarkoitusta varten sähköpostimme sisältävät jäljitteitä. Ne ovat pieniä kuvatiedostoja, jotka verkkosivustomme sijoittaa ja joiden avulla voimme määrittää, milloin olet avannut sähköpostiviestin. Saamme myös tietää, mitä sähköpostin linkkejä klikkaat. Käytämme näitä käyttötietoja parantaaksemme jatkuvasti palveluitamme, sisältöämme ja asiakasviestintäämme sekä tilastollisiin tarkoituksiin. Käytämme näitä tietoja myös ymmärtääksemme paremmin, mikä sisältö ja mitkä tuotteet kiinnostavat sinua, jotta voimme näyttää sinulle tulevaisuudessa mahdollisimman merkityksellistä sisältöä.

Osana rekisteröitymistäsi mainossähköpostiviestien vastaanottajaksi pyydämme myös suostumustasi siihen, että voimme mukauttaa sähköpostiviestejä tarpeisiisi ja kiinnostuksen kohteisiisi niiden tietojen perusteella, joita tallennamme sinusta eri laitteille, kuten käyttötietosi, mahdolliset tilitietosi sekä ostohistoriasi (tilaukset, palautukset, keskeneräiset tilaukset). Tämän oikeusperustana on suostumuksesi yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan mukaisesti.

Käyttäjätietoja (avaus- ja klikkaustiedot) tallennetaan vain anonyymisti. Erillinen suostumuksen peruuttaminen edellä mainittua käyttötietojen analysointia ja henkilökohtaisen käyttöprofiilin luomista varten ei ole mahdollista. Voit kuitenkin määrittää sähköpostiohjelmasi näyttämään sähköpostit tekstimuodossa HTML:n sijasta. Tämä estää kuva- ja grafiikkatiedostojen näyttämisen, jolloin seuranta ei ole mahdollista. Tällöin uutiskirje ei näy kokonaisuudessaan, etkä ehkä pysty käyttämään kaikkia sen ominaisuuksia. Jos et halua, että analysoimme käyttötietojasi tai luomme sinusta personoidun käyttöprofiilin, voit peruuttaa suostumuksesi henkilökohtaisen sähköpostimainonnan vastaanottamiseen milloin tahansa edellä kuvatulla tavalla.

Mainonta nykyisille asiakkaille

Huomaa, että suostumusta ei tarvita postimainontaan eikä nykyisille asiakkaille suunnattuun mainontaan Saksan vilpillistä kilpailua koskevan lain 7 §:n 3 momentin ehtojen mukaisesti. Tietojen käsittelyä voi yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisen oikeutetun edun perusteella näin ollen tapahtua myös sähköpostimarkkinoinnin ja postimainonnan yhteydessä, jos et ole antanut suostumustasi mainontaan tai olet peruuttanut meille antamasi suostumuksen.
Voit milloin tahansa vastustaa tietojesi käyttöä mainostarkoituksiin oikeutetun etumme perusteella käyttämällä sähköpostiviesteissä olevaa tähän tarkoitettua linkkiä tai ilmoittamalla siitä meille edellä mainittuihin yhteystietoihin (esim. sähköpostitse tai kirjeitse) ilman, että sinulle aiheutuu muita kuluja kuin perusmaksujen mukaiset siirtokulut.

Tekstiviesti- ja puhelinyhteydenotot AUTODOCilta

Jos olet antanut suostumuksesi ja syöttänyt matkapuhelinnumerosi ja/tai puhelinnumerosi asiakastilillesi, otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tai tekstiviestillä tyytyväisyystutkimuksiin, erikoistarjouksiin ja kampanjoihin liittyen, tiedottaaksemme sinulle tuotteista sekä tilastollisia tarkoituksia varten. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa vastaisuutta varten ilmoittamalla siitä käyttäen edellä mainittuja yhteystietoja (esim. sähköpostitse tai kirjeitse).

Jos annat meille suostumuksesi puhelun alussa, nauhoitamme keskustelun. Säilytämme puhelun aikana annetut tiedot asiakaspalveluhenkilöstömme kouluttamista ja puhelinpalvelukeskuksemme laadunvarmistusta varten ja poistamme ne yleensä kolmen kuukauden kuluttua, elleivät laki tai todistustarkoitukset edellytä pidempää säilytysaikaa. Voimme säilyttää tallenteen enintään kolmen vuoden ajan todistustarkoituksia varten (esim. myyntisopimuksen solmiminen). Suostumuksesi on oikeusperusta (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta) keskustelun tallentamiselle ja sen arvioinnille.

Kyselyt ja kilpailut

Jos osallistut johonkin kyselyistämme, käytämme tietojasi markkina- ja mielipidetutkimukseen. Analysoimme tietoja anonyymisti sisäisiin tarkoituksiin. Jos kyselyjä ei poikkeustapauksessa arvioida anonyymisti, tietoja kerätään ja käsitellään vain suostumuksellasi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta).

Kilpailujen yhteydessä käytämme tietojasi kilpailun järjestämiseen ja palkinnoista ilmoittamiseen. Tarkemmat tiedot löytyvät kyseisen kilpailun osallistumisehdoista. Käsittelyn oikeusperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan mukainen kilpailusopimus.

Arvostelut, joissa on kommettitoiminto ja tähtiarviojärjestelmä

Tarjoamme mahdollisuuden antaa julkisia arvioita tuotteistamme ja palveluistamme verkkosivustoillamme. Kun osallistut tähtiarviojärjestelmään, laskemme kokonaisarvion käyttämällä palauteasteikkoamme. Kommenttitoiminnon osalta arvostelusi voidaan myös julkaista verkkosivuillamme vain nimikirjaimillasi tai valitsemallasi nimellä (nimimerkki).

Käsittely tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan perusteella niin, että oikeutettu etu on saada käyttäjäarvioita ja luoda näin luottamusperusta verkkosivuston käytölle. Meillä on myös oikeutettu etu tehdä myyntejämme koskevat arviot läpinäkyviksi muille asiakkaille ja varmistaa, että ne perustuvat todellisiin ostoihin.

2.3. Yhteydenotto

Jos otat meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeidemme kautta tai sähköpostitse, käsittelemme säännöllisesti henkilötietojasi (myös palveluntarjoajien avulla) vastataksemme kyselyysi tai käsitelläksemme pyyntöäsi yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan perusteella, jotta voimme suojella liiketoimintamme perustavanlaatuisia etuja, erityisesti yritysviestintäämme.

Myös sopimukseen liittyvä viestintä, joka on tarpeen kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseksi tai tiedusteluusi perustuvien sopimusta edeltävien toimenpiteiden puitteissa, suoritetaan yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan perusteella.

Voit ottaa meihin yhteyttä myös puhelimitse. Jos annat meille suostumuksesi puhelun alussa, nauhoitamme keskustelun. Säilytämme puhelun aikana annetut tiedot asiakaspalveluhenkilöstömme kouluttamista ja puhelinpalvelukeskuksemme laadunvarmistusta varten ja poistamme ne yleensä kolmen kuukauden kuluttua, elleivät laki tai todistustarkoitukset edellytä pidempää säilytysaikaa. Voimme säilyttää tallenteen enintään kolmen vuoden ajan todistustarkoituksia varten (esim. myyntisopimuksen solmiminen). Suostumuksesi on oikeusperusta (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta) keskustelun tallentamiselle ja sen arvioinnille.

2.4. Asiakastili

Tarjoamme verkkosivustollamme käyttäjille mahdollisuuden luoda asiakastilin tai rekisteröityä kirjautumista edellyttävälle alueelle, jotta he voivat käyttää verkkosivustomme kaikkia toimintoja. Käyttäjätilin rekisteröinti muodostaa sopimuksen käyttäjätilin käytöstä AUTODOC-verkkokaupassa (AUTODOC Shop) ja vastaavan rekisteröinnin yhteydessä myös AUTODOC Clubissa ja AUTODOC CarBookissa. Kerättyjä tietoja käytetään, jotta käyttäjä voi käyttää alustoja ja niiden palveluja. Olemme korostaneet tiedot, jotka sinun on annettava, merkitsemällä ne pakollisiksi. Rekisteröintitietoja käytetään tilausten käsittelyyn verkkokaupassamme ja asiakastilin luomiseen. Rekisteröityminen ei ole mahdollista ilman näiden tietojen antamista. Käsittelyn oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta.

AUTODOC Club

Verkkosivustollamme tarjoamme käyttäjille mahdollisuuden luoda AUTODOC Club -jäsentilin ja rekisteröityä sisäänkirjautumista edellyttävälle alueellemme, jotta he voivat käyttää verkkosivuston kaikkia toimintoja (esim. Carbook). Rekisteröitymisen yhteydessä keräämme käyttäjän sähköpostiosoitteen ja hänen luomansa salasanan. Rekisteröityminen ei ole mahdollista ilman näiden tietojen antamista. Käsittelyn oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta.

Rekisteröitymistietoja käytetään jäsentilin luomiseen.
Tiedot poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne kerättiin, paitsi jos lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen edellyttää pidempää säilytysaikaa.

AUTODOC Carbook

Rekisteröitymisen yhteydessä annettujen tietojen lisäksi keräämme seuraavat tiedot, jotka ovat välttämättömiä tarjottujen toimintojen käyttämiseksi:

  • AUTODOC Club -jäsentilin luomisen yhteydessä:
    • käyttäjän ajoneuvo (mukaan lukien merkki, malli, versio ja ajokilometrit)
    • toimintatiedot (esim. kulut, ajokilometrien päivitykset).
  • Carbook-profiilin luomisen ja käytön yhteydessä:
    • profiilinimi
    • muut vapaaehtoisesti annetut tiedot.

Nämä tiedot näkyvät muille AUTODOC Clubin rekisteröidyille jäsenille, kun he käyttävät Carbookia käyttäjän julkisessa profiilissa, projektikuvauksissa ja uutissyötteissä.

Voit myös valinnaisesti määrittää lisätietoja, jotka näytetään julkisessa käyttäjäprofiilissa, projektikuvauksissa ja uutissyötteissä.
Lisäksi keräämme IP-osoitteesi, kun luot julkaisun ja/tai lähetät kommentin. Tämä on tarpeen oikeudellisten vaatimusten puolustamiseksi tai täytäntöönpanemiseksi.

Henkilötietoja käsitellään verkkoon lisätyn sisällön julkaisemisen ajan, minkä jälkeen ne poistetaan.

Käsittelyn oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan ja muutoin 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan nojalla oikeutettu etumme, joka perustuu sellaisen toiminnon tarjoamiseen, jonka avulla käyttäjät voivat luoda yksilöllisiä profiileja.

Käytämme antamiasi tietoja vain jäsentilin ja yksilöllisen profiilin luomiseen. Tiedot poistetaan heti, kun niitä ei enää tarvita tarkoitukseen jota varten ne kerättiin, paitsi jos lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen edellyttää pidempää säilytysaikaa.

2.5. Tilausprosessi

Jos teet tilauksen, saatamme kerätä rekisteröinnin yhteydessä annettujen tietojen lisäksi muita tietoja, jotka ovat tarpeen tilauksen käsittelemiseksi.

Voit antaa valinnaisia tietoja, kuten puhelin- ja faksinumeron, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä näillä keinoilla, jos meillä on kysyttävää tai pyytääksemme maksua puhelimitse, jos maksua ei ole suoritettu eräpäivän ja kirjallisen maksumuistutuksen jälkeen, jos se on tarpeen emmekä saa sinuun yhteyttä muilla keinoin.

Käsittelyn oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta.

2.6. Maksupalveluntarjoaja

Voit valita maksun suorittamista varten useista eri maksupalveluntarjoajista ja maksutavoista, kuten ennakkomaksu, PayPal ja lasku. Tätä tarkoitusta varten näille palveluntarjoajille voidaan välittää suoraan maksujen käsittelyyn liittyviä tietoja, kuten laskutusosoitteita, IBAN- ja BIC-tilinumeroita sekä haluttu maksutapa. Maksujen tarkistamista varten, esimerkiksi ostettujen tavaroiden vapauttamista varten, saamme vastaavat maksutiedot maksupalveluntarjoajilta. Saamme maksupalveluntarjoajilta myös ydin- ja rahoitustietoja osana lain edellyttämää henkilöllisyyden tarkistusta.

Ellet ole antanut meille yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan mukaista suostumustasi, oikeusperuste tietojen siirtämiselle maksupalveluntarjoajille sopimuksen käsittelyn yhteydessä on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta, koska käsittely on tarpeen sopimuksen täyttämiseksi ja tilauksen käsittelemiseksi.

Maksupalveluntarjoajien omalla vastuullaan suorittaman tietojenkäsittelyn oikeusperustan ja tarkemmat yksityiskohdat löydät kunkin maksupalveluntarjoajan tietosuojaselosteesta. Huomaa, että kaikki maksutavat eivät välttämättä ole käytettävissä kaikissa maissa.

Huomaa, että tehokkain tapa valvoa tietosuojaoikeuksiasi on ottaa yhteyttä maksupalveluntarjoajaan, sillä vain sillä on pääsy tietoihin ja se voi ryhtyä suoriin toimiin.

2.7. Pakoteseulonta

Täyttääksemme EU:n terrorisminvastaisen lainsäädännön mukaiset velvollisuutemme teemme ristiinvertailua EU:n ylläpitämiin ja julkaisemiin pakoteluetteloihin. Oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta sekä 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukainen oikeutettu etumme tarkistaa, rikkooko liikesuhde Saksan siviililain (Bürgerliches Gesetzbuch) 134 §:ää, ja välttää seuraamuksia.

Tätä varten vertaamme nimesi ja toimitusosoitteesi samankaltaisuutta viimeisimpiin pakoteluetteloihin, kun teet tilauksen. Jos positiivinen osuma löytyy, tarkistamme tuloksen manuaalisesti. Jos manuaalinen tarkastus ei johda selvästi negatiiviseen tulokseen, otamme sinuun yhteyttä ja pyydämme tarvittaessa lisätietoja vertailua varten (erityisesti kopion henkilöllisyystodistuksesta, josta käy ilmi kansalaisuutesi ja syntymäaikasi ja -paikkasi). Poistamme henkilöllisyystodistusten kopiot välittömästi manuaalisen tarkistuksen jälkeen. Tilauksesi käsittely keskeytetään tilapäisesti tarkastuksen ajaksi. Jos tarkastuksen tulos on negatiivinen, tilauksen käsittelyä jatketaan. Jos tarkistuksen tulos vastaa pakoteluettelon merkintää, ilmoitamme siitä sinulle ja annamme sinulle mahdollisuuden vastata. Tämän jälkeen päätämme, aloitammeko tai jatkammeko liikesuhdetta kanssasi.

3. Läsnäolo verkon sosiaalisissa verkostoissa

Olemme läsnä sosiaalisissa verkostoissa viestiäksemme mm. asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa sekä tiedottaaksemme tuotteistamme ja palveluistamme.

Kyseiset sosiaaliset verkostot käsittelevät käyttäjien tietoja yleensä markkinatutkimus- ja mainostarkoituksiin. Näin voidaan luoda käyttäjien kiinnostuksen kohteisiin perustuvia käyttöprofiileja. Tätä tarkoitusta varten käyttäjien tietokoneille tallennetaan evästeitä ja muita tunnisteita. Näiden käyttöprofiilien perusteella mainoksia sijoitetaan esimerkiksi sosiaalisiin verkostoihin mutta myös kolmansien osapuolten verkkosivustoille. Osana sosiaalisen median alustojen käyttöä meillä voi olla pääsy sosiaalisen median alustojen tarjoamiin tietoihin, kuten tilastoihin käyttäjien vuorovaikutuksesta sosiaalisen median tiliemme kanssa. Nämä tilastot ovat yhdistettyjä, ja ne voivat sisältää erityisesti demografisia tietoja ja tietoja vuorovaikutuksesta profiiliemme ja niiden kautta jaettujen viestien ja sisällön kanssa. Yksityiskohtaiset tiedot ja linkit sosiaalisten verkostojen tietoihin, joihin meillä on pääsy kyseisen tilin ylläpitäjänä, löytyvät alla olevasta luettelosta.

Tietojenkäsittelyn oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta, joka perustuu oikeutettuun etuumme tiedottaa käyttäjille tehokkaasti ja viestiä käyttäjien kanssa, ja/tai yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohtaan, jotta voimme pitää yhteyttä asiakkaisiimme ja tiedottaa heille sekä toteuttaa sopimusta edeltäviä toimenpiteitä tulevien asiakkaiden ja asianomaisten osapuolten kanssa.

Sosiaalisten verkostojen omalla vastuullaan suorittaman tietojenkäsittelyn oikeusperustan löydät kyseisen sosiaalisen verkoston tietosuojaselosteesta. Seuraavista linkeistä saat myös lisätietoja tietojenkäsittelystä ja siitä, miten voit kieltäytyä siitä.

Haluamme huomauttaa, että tehokkain tapa puuttua tietosuojaan liittyviin huolenaiheisiin on ottaa yhteyttä sosiaalisen median alustaan, sillä vain sillä on pääsy tietoihin ja se voi ryhtyä suoriin toimiin.

Alla on luettelo sosiaalisista verkostoista, joissa olemme läsnä verkossa:

4. Tietosuojavastaava

Voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme osoitteessa:

Data Protection Officer
c/o AUTODOC SE
Josef-Orlopp-Straße 55
10365 Berliini
Saksa
Sähköpostiosoite:[email protected]

Versio: 1.0 / Päivitetty: syyskuu 2023